Då är vi igång igen efter påsken.

Språk
Vi har nu startat upp TEMA SPRÅK efter barnens önskemål om att vilja lära sig mer om språk. Vi har läst boken Tummen och tossingarna som handlar om hur det är att inte förstå ett språk samt tittat på youtubeklipp där en tjej härmar många av världens alla språk. Ja teckenspråk är också ett språk och vi tittade på Loreens- Euphoria med barn som tecknade på scenen med henne. Vackert och känslomässigt och några tårar började rinna på några av barnens kinder. Vackert! Vi skrev även upp alla språk som finns i klassen vilket i Pingvinen blev 8 språk och 10 i delfinen. Vi har även arbetat med bokstaven Åå och klättrat på Trullestegen till att arbeta med stavelser.

Matematik.
Vi har tränat på addition och räkneberättelser. Vad betyder 1+2? Vi bygger talen med klossar, ritar och färglägger samt att vi spelade teater av räkneberättelserna. Kul tyckte barnen!

Rörelse.
På idrotten har barnen börjar träna på att själva ta fram materialet till aktiviteterna i gymnastiksalen. Samarbete och instruktioner med andra ord. Vi lekte Kinesiska muren där man ska springa förbi vakter utan att bli tagna. Pulsglädjen ute på rasterna är väldigt populär och treorna håller oftast i aktiviteten.

Värdegrund.
Alla på skolan gör just nu en trygghetsvandring. Vi låter barnen berätta om vilka platser som är bra på skolan och på vilka ställen man känner sig otrygg. Detta arbetar vi sedan vidare med på skolan efter att man sammanställt resultatet.

Trevlig helg!