2 veckor i maj…

… fast två ”kortveckor” så det känns som att tiden springer förbi. 5 veckor kvar till sommarlov.

Matematik.
Förra veckan var det Delfinernas tur att trolla fram symmetri med färg och bygga symmetri med lego. Vidare har vi börjat titta lite på klockan och tid. Hur kan vi mäta tid? Vad i vardagen hjälper oss att hålla koll på tiden? Vi har även gjort egna klockor. Att sätta siffran rätt är inte lätt.

 

Lek och rörelse.
Under den fria leken pågår en salig blandning av aktiviteter: rita, bygga, spel, pärla, rollekar, sagor, bilar m.m. Pulsglädjen på rasterna fortsätter med många deltagarna som vill vara med. KUL!

 

Värdegrund.
I tisdags firade vi fritidshemmets dag. Fritidspersonalen hade ordnat en samarbetsbana för hela skolan och barnen i förskoleklassen sprang tillsammans med sina faddrar. Det blev en utedag från morgon till lunch.
 

Språk och kommunikation.
Vi har klättrat till sista stegpinnen och ska nu arbeta med ljud. Vilket ljud kommer först i ordet? Vilket hör vi sist? Hur många ljud kan vi höra då vi säger ett specifikt ord? Vi arbetar med ljudknappar på olika vis och det kommer att ligga som fokus ett tag.

En efterlängtad Bokstavsfest avslutade vi veckan med för att uppmärksamma och fira att vi arbetat klart med alla bokstäver. Popcorn, bokstavskex, festis, ordlekar och disco!

Men nu tar vi åter ledigt i några extra dagar. Vi ses igen på måndag!
Trevlig helg!