Ny termin!!

 

Nu har vi kommit igång igen efter lite julledighet. Den här veckan har vi försökt vara ute så mycket som möjligt. Det har ju kommit lite snö och barnen har fullt upp under utevistelsen. Det pågår bandymatcher, det åks madrass, det grävs och byggs snökojor. Barnen tar i med hela kroppen och de är ordentligt svettiga när de kommer in.I leken är många tillsammans och de leker tjejer och killar tillsammans. De blandar åldersgrupper och klassparalleller.


Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt känna tillhörighet och trygghet i elevgruppen. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla och pröva identiteter och uppfattningar i möte och samspel med andra. Eleverna ska ges förutsättningar att utveckla tilltro till sin egen förmåga att samarbeta och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. (Lgr 11 kap 4)

Inomhus har vi satsat lite extra på sällskapsspel den här veckan. Tänk vad mycket lärande det finns i ett enkelt spel. Turtagning, matte, språk, fakta, kommunikation, begrepp, demokrati mm. Att vara många som spelar tillsammans är roligt och lite mer utmanande!!