Redan mitten av mars

Rörelse och lek.                                                                                                               På bamsegympan denna vecka var temat farmor på berget. En bana med höjd alltså. Både spännande, kul och lite nervöst. Varje morgonrast är det fullt ös på skolgården med dans, tabata och hinderbana. Rörelsememory är en populär lek vi lekt och som vanligt hade vi Musik & rörelse på fredagen.

Matematik                                                                                                                          Denna vecka har vi arbetat med talgrannar och talraden 1-10. Att ramsräkna tycker många är lätt men att veta vilket tal som ska stå bredvid en given siffra är det vi tränat på.

Språk.                                                                                                                                Vi har arbetat med bokstaven Xx och pratat om långa och korta ord. Ett tåg är ju lååååångt i verkligheten men det är ett kort ord. Vi har tränat massor på detta i grupp och de har även arbetat själva i Trulle-boken. Vi har även börjat träna på påsk-låtar med stödtecken.

Besök.                                                                                                                              På tisdagen var Folktandvården på besök för att prata om munhälsa. De berättade om socker i maten, hur man borstar och hur ofta. Vi fick även se en film.

 Vi önskar er en trevlig helg!