Vinterland, eller?

Veckans startade med ett vinterlandskap och vi får se om den försvinner helt nu i slutet av veckan. Eftersom snön skapar nya aktiviteter och lekar på rasterna så har vi pratat mycket om vad som är roligt med snön och vad som är tråkigt. Bygga, skapa, göra snöänglar och åka i backen är exempel på roliga saker att göra, att få en snöboll på sig eller att vara kall och frysa då vi är ute är mindre roligt.

På matematiken har vi nu arbetat mycket med siffrorna 1-6 så nu kommer vi arbeta mer praktiskt med dessa. Slå-och-gå var en övning de tyckte var rolig. Vi slår en tärning och alla som har den siffran får gå ett steg fram. Vilken siffra kommer först? Slumpen bestämmer! Eller så slår vi en tärning och man ska söka upp rätt siffra i rummet.

Vi har även börjar arbeta om våra känslor. Vi läser sagor, pratar om våra egna känslor och vidare ritar om dessa för att sedan sätta in i pärmarna. Delfinerna började med känslan ledsen och Pingvinerna började med känslan rädd.

Min favoritbok har varit ett mysigt inslag denna vecka. Många barn har tagit med böcker, berättat om dem och inspirerat andra. Fantastiskt då det resulterar i små grupper då de får visa och berätta om sin bok hemifrån.

Trevlig helg!